İYİ ÖRNEK UYGULAMALARI: KÜTÜPHANEMİZ 2456 KİTAP SAYISINA ULAŞTI.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap okumasına büyük önem vermekteyiz. Bu amaçla özellikle son 3 yıldır okulumuzun kütüphanesini hem fiziki olarak iyileştirme hem de kitap olarak geliştirme çalışmalarını yürüttük. Kitap sayımız ocak ayı alımlarımız ile 2456 sayısına ulaşmıştır. Gerek kermeslerle gerekse öğretmenlerimizin katkıları ile bu sayıya ulaşılmıştır. Kütüphanemiz 34 öğrenci ve öğretmenin oturarak kitap okuyabileceği etkinlikler için sandalye ve tabure kapasitesine sahiptir. Kitaplarımız günceldir ve sürekli yenilenmektedir. Sınıf düzeyinde öğretmenlerimizin hazırladığı listeye uygun olarak toplu okuma yapılması planlanan  kitaplar fazla sayılarda alınmış ve  tüm öğrencilerin aynı kitabı okumasına olanak sağlanmıştır. Kütüphanemizde barkod sistemi uygulanmakta ve bu kitapların öğrenciye verilmesi teslim alınması ve rafa yerleşmesinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Öğrencilerimizin öğretmenlerimizin gözetiminde oynayabileceği satranç ve kutu oyunları olmak üzere toplam 15 oyunda kütüphanemize alınmıştır. Kütüphanemizdeki yeni hedefimiz 3000 kitap kapasitesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

04.01.2024 73

04-01-202404-01-202404-01-2024